Historiene bak valgene og musikken som skapte historie

Konseptet "20+5" kom til verden i 2011 da NPS Music startet å hente inn 20+5 spillelister fra artister og band, samtidig som et redaksjonelt oppslag ble publisert og delt i sosiale medier. I serien får artistene selv til å bidra med å løfte frem norske kollegaer. Det viste seg fort at et klapp på skulderen fra likesinnede er spesielt verdifullt, både blant artistene selv og publikum.

I og med at artisten/bandet velger fritt blant alle norske sanger som har inspirert eller berørt de på et menneskelig plan, følger det alltid med en interessant historie til hver låt. Dette gir oss innhold som både er morsomt, trist, irriterende og inspirerende. Lytteren får muligheten til å fordype seg i, og lære nye sider ved artister de i utgangspunktet setter pris på, mens musikken hele tiden får nye lag ved seg. Man hører rett og slett på musikken med "nye" ører.

20+5: Et redaksjonelt hjertebarn

NPS som helhet er fundamentert på å gjøre avstanden mellom artist og lytter kortere ved å utvikle utstillingsvinduer og konsepter preget av substans, kvalitet og tilgjengelighet.

Vi ønsker å bidra til å øke norskandelen og gi flere artister eksponering. Vi ønsker å gi nytt liv til back-katalog som er under press av streamingmodellen og de forbrukervanene den skaper.

20+5 er et konsept smidd i fremsnakkingens tegn, bygget rundt spillelister og toppet med de gode historiene og musikken som formet det hele.

Sivert Høyem

Eva Weel Skram

20+5 kartoteket utvides ukentlig

Oppdag norsk musikk på nytt med NPS Media

Programlederen: Tor Andersen

Tor Andersen er kjent som prisvinnende programleder i P4, mannen bak Låtskrivern og primus motor hos Ordentlig Radio. Tor gir artistene, ved hjelp av sin enorme erfaring og faglige dyktighet, lyst til å dele sine helt private historier. 20+5 har blitt konvertert fra spilleliste til radioprogram/podcast mye takket være Tor Andersens tilstedeværelse og brennende lidenskap for norsk musikk.

Tor_Andersen_Foto_Anine_Gutubakken_Byles

Programlederen: Fredrik Juell

Fredrik Juell ble først kjent som kokken ombord på Berserk, en tv-serie som gikk sin seiersgang på NRK, og senere som vokalist og frontfigur i sjørøverbandet Berserk Bastards. Når Fredrik styrer 20+5 skuta, drar du fort kjensel på den smittende innlevelsen og sansen for en god historie som Fredrik er kjent for. Som eventyrer og rockestjerne tar han med seg interessante perspektiver og vinklinger når spillelister skal utforskes og sjeler blottlegges.

Fredrik Juell

Sjekk også ut Topp 20

Norske favoritter løftet frem av skuespillere, forfattere, komikere og andre interessante offentlige personer. Bilde: skuespiller Stig Henrik Hoff.

Ordentlig-Radio

Norsk musikk må høres 365 dager i året

At Ordentlig Radio og NPS Media valgte å inngå samarbeid er ingen tilfeldighet. Vi støtter norsk musikk 100 % og velger derfor å produsere 100 % norsk. Vi jobber for å løfte fokuset og tilgjengeligheten på norsk innhold med dybde og substans.